7 ton extra nodig voor bouw Brede School in Benthuizen

BENTHUIZEN - Er is 700.000 euro extra nodig voor de bouw van de nieuwe Brede School in Benthuizen. Door 'grote onvoorziene bouwprijsstijgingen' ziet het college van burgemeester en wethouders zich genoodzaakt om het budget flink aan te vullen.

Het budget moest eerder dit jaar al verhoogd worden om een aannemer te vinden die de school wil bouwen. Daarbij zijn ook alle mogelijke bezuinigingen in het plan bekeken en doorberekend. 'Het resultaat is dat, met de doorvoering van alle mogelijke bezuinigingen, het ontwerp nog steeds niet binnen het bouwbudget te realiseren is', aldus het college van b en w in een brief aan de Alphense gemeenteraad. Verder bezuinigen op het ontwerp is niet mogelijk 'zonder verder door de ondergrens van een gebouw te zakken'.

In de aankomende weken wordt samen met het bouwteam bekeken welke bezuinigingen op het ontwerp kunnen worden doorgevoerd. Dan moet duidelijk zijn of 700.000 euro extra afdoende is. Het totale budget voor de nieuwe Brede School en de kinderopvang die in hetzelfde gebouw gehuisvest zal worden, komt dan op bijna 7,8 miljoen euro.

Besluit in september

In september moet de gemeenteraad een besluit nemen over het al dan niet beschikbaar stellen van extra budget. Het is daarnaast de wens om kort na oktober te starten met de bouwwerkzaamheden. Als daarna alles meezit tijdens de bouw, zou de nieuwe school in december 2023 kunnen worden opgeleverd.

Lees ook: Nieuwe woonwijk in Benthuizen laat langer op zich wachten