Alphen aan den Rijn kleurt weer oranje: dit is er te doen op Koningsdag

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een dag vol evenementen en activiteiten; Alphen aan den Rijn kleurt tijdens Koningsdag weer oranje. Zoals vanouds kunnen Alphenaren rekenen op een rommelmarkt in het Burgemeester Visserpark en muzikale optredens in Park Rijnstroom en op het Rijnplein.

Op deze feestelijke dag start om 9.30 uur de kinderrommelmarkt in het Burgemeester Visserpark. Tussen al het koop- en verkoopplezier door zal om 10.00 uur officieel het startschot worden gegeven voor Koningsdag 2023 door burgemeester Liesbeth Spies en Zwantine Boer, voorzitter van de Stichting Alphense Oranje Vieringen. Daarbij ontbreekt het zingen van het Wilhelmus uiteraard niet. Tussen 10.15 en 13.30 uur zullen tevens verschillende artiesten en kunstenaars te vinden zijn in het park. De kinderrommelmarkt duurt tot 13.30 uur.

Naast het Burgemeester Visserpark, is ook in het Europapark genoeg te beleven tijdens deze dag. Zo staan er kermisattracties opgesteld en staan er sport- en spelactiviteiten op het programma. Om 12.00 uur start de verkoop van de kaarten voor de verschillende activiteiten, die zullen duren van 12.30 tot 17.00 uur.

Rijnplein en Park Rijnstroom

Ook op het Rijnplein wordt de verjaardag van de koning gevierd. Vanaf 13.15 tot 16.30 uur vindt er een programma plaats vol met optredens van onder meer Danscentrum Cools en de Alphense Dansschool. Ook het vintage zangtrio Key Sisters maakt zijn opwachting. Bovendien zal er een nog onbekende band uit de competitie Alphen on Fire het podium beklimmen.

Net als voorgaande jaren wordt vanaf 11.30 uur weer het culturele festival Parkkunst georganiseerd in Park Rijnstroom. Verschillende activiteiten en optredens worden hier georganiseerd door Parkvilla. Van een buitenbios, een kinderpark en tal van kunstkramen met demonstraties tot een heuse cd- en platenmarkt; Park Rijnstroom bruist op Koningsdag van de activiteiten. Ook klinkt er live muziek van onder meer de winnaar van het bandcontest Alphen on Fire, SANN!E & Friends.

Lees ook: Van Aarlanderveen tot Zwammerdam: het programma op Koningsdag