Alphen moet langer wachten op nieuwe cultuurvisie

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De nieuwe cultuurvisie van de gemeente Alphen aan den Rijn wordt niet in september of oktober gepresenteerd. De onthulling van het nieuwe beleidsdocument over de culturele ambities is uitgesteld naar het eerste kwartaal van 2021. Vanwege de coronacrisis en de wethouderswissel is er extra tijd nodig.

Over de cultuurvisie was vorig jaar veel ophef. De gemeenteraad vond het visiestuk onvoldoende. De cultuurvisie werd uiteindelijk als startnota aangenomen, zodat de goede zaken uit het document alvast uitgevoerd konden worden. Toenmalig wethouder Leo Maat (GroenLinks, cultuur) kreeg vervolgens een jaar de tijd om beleid te maken voor grote Alphense organisaties als Castellum, Parkvilla, Bibliotheek Rijn en Venen en het poppodium.

Wethouder Maat trad in mei om gezondheidsredenen af. Partijgenoot Erik van Zuylen, op dat moment raadslid namens GroenLinks in Alphen, volgde Maat op. Van Zuylen heeft nog een aantal maanden extra de tijd nodig om het langetermijnbeleid uit te stippelen.

Lees ook: 'Akkoord binnen coalitie over poppodium in kleine zaal Castellum'