Alphense Boys stelt Remco Tuinenburg aan als nieuwe hoofdtrainer

Gepubliceerd op 16 januari 2020 om 20.08 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Remco Tuinenburg gaat Hein van Heek aan het eind van dit seizoen opvolgen als hoofdtrainer van Alphense Boys. Het wordt de eerste echte klus als hoofdtrainer voor de 47-jarige inwoner van Alphen aan den Rijn.

Als interim-trainer stond Tuinenburg eerder aan het roer bij Alphia en ARC. Vorig seizoen behaalde de oud-profvoetballer van AZ, Haarlem en Telstar het hoogste trainersdiploma in het amateurvoetbal UEFA A (TC I). Op dat moment liep Tuinenburg stage bij Noordwijk, de club die dat seizoen kampioen werd in de derde divisie.

Op dit moment is Tuinenburg trainer van het tweede elftal van ARC, de club waar hij 250 wedstrijden in de hoofdmacht heeft gekeept. Ook stond Tuinenburg onder de lat bij Quick Boys.

Randvoorwaarden goed invullen

'Wij hebben hem in korte tijd goed leren kennen als een gedreven trainer, die ons vanaf het eerste moment heeft weten te overtuigen van zijn aanpak. Die aanpak past bij onze ambitie en plannen om - net als de jeugdselecties - met het eerste elftal door te groeien naar het niveau van de derde divisie', licht Alphense Boys-voorzitter Dennis Captein toe. 'Dat vinden wij nodig om te bereiken dat uiteindelijk zoveel mogelijk spelers uit onze jeugdopleiding bij het eerste elftal van Alphense Boys instromen.'

'Als je deze kans krijgt om bij Alphense Boys aan de slag te gaan, is dat natuurlijk geweldig', zegt Tuinenburg op zijn beurt. 'We hebben goede gesprekken gevoerd over de wijze waarop Alphense Boys zich verder kan verbeteren, waarbij ook de randvoorden goed worden ingevuld.' Het goed invullen van de randvoorwaarden is een wens binnen Alphense Boys. Daar wil Alphense Boys zich in verbeteren. Het nieuwe JO21-1-team moet een springplank worden tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal.

Lees ook: Revy Rosalia trainer Alphense Boys in nieuwe beloftencompetitie

advertentie advertentie