Alphense Lizzy de Greef stunt met halve finaleplek op NK tennis

Gepubliceerd op 18 december 2019 om 13.20 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Lizzy de Greef staat in de halve finales van de Nederlandse kampioenschappen rolstoeltennis. De vijftienjarige Alphense won woensdag de beslissende poulewedstrijd tegen de als vierde geplaatste Ilse van de Burgwal (6-4, 6-4).

In de halve finales treft het grootste rolstoeltennistalent van Nederland in Jiske Griffioen de regerend olympisch kampioene. De andere halve finale gaat, bij afwezigheid van titelhouder Diede de Groot, tussen wereldtoppers Aniek van Koot en Marjolein Buis.

Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn is deze week voor het tweede jaar op rij het decor van de Nederlandse kampioenschappen. Via het kwalificatietoernooi plaatste De Greef zich afgelopen weekend voor het hoofdschema.

Richel Hogenkamp

In het valide tennis speelt Botic van de Zandschulp later deze week in de kwartfinale tegen Daniël de Jonge. Mede-Davis Cup-speler Tim van Rijthoven treft Bart Stevens.

Bij de vrouwen heeft Richel Hogenkamp zich op het laatste moment afgemeld. Fed Cup-speelsters Lesley Kerkhove en Bibiane Schoofs zijn al zeker van een kwartfinaleplek.

Lees ook: Heel veel Nederlandse toppers ontbreken op NK tennis in Alphen

advertentie advertentie