Alphense politiek wil besluit over verhuizing RockArt forceren

Gepubliceerd op 10 juli 2020 om 20.43 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Gaat popmuseum RockArt zich wel of niet vestigen in het oude raadhuis in Alphen aan den Rijn? Ruim een jaar hangt dit plan boven het Burgemeester Visserpark, maar een besluit is nog altijd niet genomen. Niet lang na de zomervakantie moet de knoop worden doorgehakt.

Tijdens de recente nieuwe coalitie-onderhandelingen hebben Nieuw Elan, CDA en GroenLinks afgesproken dat een besluit binnen afzienbare tijd genomen moet worden. Of de gemeente Alphen aan den Rijn en de museumdirectie moeten in gezamenlijk overleg afzien van de komst van RockArt naar Alphen, of de eind juni aangetreden wethouder Erik van Zuylen (GroenLinks) moet met een voorstel naar de gemeenteraad komen. Het besluit had afgelopen voorjaar genomen moeten worden, maar onder meer de coronacrisis gooide roet in het eten.

Het in Hoek van Holland gevestigde RockArt wil verhuizen en het oude raadhuis in Alphen is de belangrijkste optie. Het haalbaarheidsonderzoek dat is uitgevoerd, moet deels opnieuw. Als gevolg van corona moet het businessplan worden aangepast omdat minder mensen het museum zullen gaan bezoeken.

Sowieso geen appartementen

Als er geen museum komt in het voormalige raadhuis, komen er geen appartementen in het monumentale pand. Dat hebben de drie coalitiepartijen afgesproken. In dat geval moet het gebouw verhuurd gaan worden aan andere culturele en maatschappelijke organisaties.

Wat kunnen 'we' verwachten als RockArt naar Alphen aan den Rijn verhuist? Deze week nam Rijnmond een kijkje in het popmuseum in Hoek van Holland. De rondleiding is hieronder te bekijken.

advertentie advertentie