Alphense spits Jodan Boys naar Alphense Boys, Luca Janszen keert terug

Foto: Ed Nagtegaal

ALPHEN AAN DEN RIJN - Bas Siebert komt de voorhoede van Alphense Boys versterken volgend seizoen. De spits uit Alphen aan den Rijn speelt op dit moment voor Jodan Boys. Afgelopen zomer maakte Siebert de overstap van het tweede elftal van Rijnsburgse Boys naar de Goudse zaterdaghoofdklasser.

Ook Luca Janszen trekt het shirt van Alphense Boys weer aan. De centrale verdediger uit Alphen aan den Rijn doorliep grotendeels de jeugdopleiding van Alphense Boys, om vervolgens naar ARC te verkassen. In het shirt van de Racing schoot Janszen één van de strafschoppen binnen in de nacompetitiefinale om promotie naar de hoofdklasse. In 2020 vertrok Janszen bij ARC om op Curaçao te gaan werken. Sinds zijn terugkomst in Nederland speelt Janszen voor Aarlanderveen.

Barendse en Blesgraaf stoppen

In navolging van doelman Tim van der Linden, die zijn werk als keeperstrainer in de jeugdopleiding van Feyenoord niet langer kan combineren met zelf voetballen op selectieniveau, stoppen ook Noah Barendse en Niklas Blesgraaf met voetbal. Barendse wil zich toeleggen op iets anders dan voetbal. Blesgraaf, die al jarenlang kampt met zwaar blessureleed, moet op doktersadvies per direct stoppen. Blesgraafs toezegging om ook volgend seizoen uit te komen voor Alphense Boys, heeft hij moeten intrekken.

Het A-selectieschap van Lennart Mahn en Ceyhun Sabaoglu blijft beperkt tot één seizoen. De afgelopen zomer van respectievelijk ASWH en FC Breukelen overgekomen voetballers komen bij Alphense Boys niet in aanmerking voor een basisplaats.

Spelerscarrousel Alphense Boys

Nieuw: Luca Janszen (Aarlanderveen), Jochem Lensen (FC Lisse), Bas Siebert (Jodan Boys).

Nieuw (eigen jeugd): Nabil Sayadi, Lars Verzaal.

Blijven: Mike Bavelaar, André Daling, Akif Hançer, Sami Haouam, Mike Mulder, Milan Stiphout, Tarik Zaanani.

Weg: Noah Barendse (stopt), Niklas Blesgraaf (stopt), Tim van der Linden (stopt), Lennart Mahn (n.n.b.), Ceyhun Sabaoglu (n.n.b.).