Gepubliceerd op 15 April 2019 om 9.12 uur

Bernardus hard op weg naar eervol afscheid zondagvoetbal

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - De topper in de degradatiepoule van de 3e Klasse C tussen Bernardus en FC Aalsmeer is in 1-1 geëindigd zondagmiddag. De Hazerswoudenaren blijven op de tweede plek staan, met nog twee wedstrijden te spelen.

Eindigen in de top-2 betekent rechtstreekse handhaving in de derde klasse. En dat zou een prestatie van formaat zijn voor Bernardus, dat de voorbije anderhalf jaar veel vaker verloor dan won en door kunst en vliegwerk van de KNVB, onder meer door het afschaffen van de vierde klasse, niet degradeerde.

En dus zou het zomaar kunnen zijn dat Bernardus deze week formeel beslist het zondagvoetbal te verlaten omdat de vierde klasse op zondag definitief ophoudt te bestaan, terwijl de formatie van Gerald van der Klok zich verrassend handhaaft op derde klasse-niveau.

Eindstand snel bereikt

Juist nu Bernardus bekend heeft gemaakt volgend seizoen te willen overstappen naar de vierde klasse op zaterdag, gaat het lopen. Tegen Aalsmeer kwam Bernardus zondag nog wel uit een hoekschop op achterstand, maar Michael Vermeulen scoorde al snel - uit de rebound van een schot van Jeffrey van der Heiden - 1-1.

Grote kansen op de 2-1 liet Bernardus vervolgens onbenut, zo stond de eindstand na tien minuten voetballen al op het scorebord. In mei speelt Bernardus nog tegen Besiktas en SVH. Wordt Bernardus derde, vier of vijfde in de competitie, dan volgt de nacompetitie - ongeacht als Bernardus deze week beslist om over te stappen naar het zaterdagvoetbal.

Scoreverloop Bernardus - FC Aalsmeer 1-1 (1-1): 0-1 Jeroen Ezink, 1-1 Michael Vermeulen.

Hieronder kun je de radio-interviews met Gerald van der Klok en Remco van der Werff (beiden Bernardus) terugluisteren.
advertentie
 
advertentie