Gepubliceerd op 13 Februari 2018 om 14.16 uur

‘Boskoopse Snijdelwijk stuk veiliger na ontmantelen inbrekersbende’

BOSKOOP - In december 2016 werd een grote jeugdbende opgerold in Boskoop en Waddinxveen. De jonge inbrekers teisterden de dorpen met tientallen inbraken. Maar sindsdien is het een stuk rustiger. Het aantal inbraken is in 2017 met zestig procent afgenomen.

‘De verhoudingen zijn beter geworden, de sfeer was echt verpest’, vindt Jaap Stellingwerf, die zelf slachtoffer was van een inbraak. Tijdens zijn vakantie werd een laptop en een kistje met daarin zo’n 300 euro gestolen. Maar nu voelt Stellingwerf zich en stuk veiliger. De Boskoper voelt zich tegen mede-verantwoordelijk voor de veiligheid in hun wijk, ervaart politie-teamchef John Nieumeijer. ‘In 2014 waren er nog nul buurtpreventieprojecten, inmiddels meer dan tien.’

Stellingwerf: ‘Ook de gemeente doet er alles aan. Er worden Marokkaanse jongerenwerkers ingezet om de groep om die jeugdbende heen op te voeden.’ Deze week moeten alle arrestanten voor de rechter verschijnen. Maandag werd tegen een van hen vijf jaar gevangenisstraf geëist door het Openbaar Ministerie. Ook de anderen moeten jarenlang achter de tralies verdwijnen.

advertentie
 
advertentie