Brandweer: drukke maar relatief ontspannen verlopen jaarwisseling

Oud en nieuw 2019 Foto: 112Boskoop
Oud en nieuw 2019 Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)
Oud en nieuw 2019 Foto: 112Boskoop
Brand Hazerswoude-Dorp Foto: 112Boskoop

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Een drukke maar relatief ontspannen verlopen jaarwisseling. Zo omschrijft Veiligheidsregio Hollands-Midden oud & nieuw 2018-2019. In de gemeente Alphen aan den Rijn zijn 23 branden gemeld, zegt de brandweer. Dat is er één meer dan vorig jaar.

Het waren veelal container- en prullenbakbrandjes. In Zwammerdam ging een dixi in vlammen op en aan de Snijdelwijklaan in Boskoop brandde een auto uit. Omdat het onrustig was in de Boskoopse Snijdelwijk hebben het Parate Peloton en de Mobiele Eenheid stand-by gestaan.

De grote brand in een loods aan de Burgermeester Ten Heuvelhofweg in Hazerswoude-Dorp was het meest opvallende incident, meldt de brandweer. De oorzaak van de brand moet nog onderzocht worden. De schuur moet als verloren worden beschouwd.

Politie 44 keer in actie

Er waren 44 incidenten waarvoor de politie in actie moest komen. Dat zijn er zeven minder (14 procent) dan een jaar eerder, zegt politieteamchef John Nieumeijer. Veiligheidregio Hollands-Midden meldde eerder op Nieuwjaarsdag nog dat er vorig jaar 25 meldingen waren. Dat zou een toename van 43 procent zijn. Volgens Nieumeijer zit er een verschil in de cijfers die de politie en de veiligheidsregio hanteert. Er is één persoon aangehouden tijdens de oud & nieuw-nacht.