Uitvaart Esmee (14) voorafgegaan door stoet met paarden: ‘Haar afscheid zo mooi mogelijk maken’

Foto: Instagram (Elza Hoeve)

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - De uitvaart van de omgebrachte 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk is zaterdag in besloten kring op begraafplaats Rhijnhof in Leiden. Om 12.00 uur vertrekt de stoet met de kist van Esmee vanaf manege Elza Hoeve aan de Vlietweg, waar ze al van jongs af aan kwam. Dat blijkt uit de rouwkaart die mediapartner Omroep West op verzoek van de familie van de uitvaartondernemer heeft gekregen.

Het lichaam van Esmee werd op oudjaarsdag gevonden in de bosjes langs de Melchior Treublaan in Leiden. Ze bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Diezelfde dag werd de 32-jarige Olivier van de G., haar turnleraar, aangehouden als verdachte. Hij wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van moord of doodslag en ontucht met het meisje.

'Ongeloof... verbijstering... niet te bevatten... Onze lieve dochter, zus, kleindochter en nichtje Esmee is van ons weggenomen. Ze was pas 14 jaar', staat op de rouwkaart van haar familie.

Witte koets met paarden

Wie afscheid van Esmee wil nemen, kan dat vrijdagavond van 19.00 tot 20.30 uur doen bij uitvaartverzorging Janson&Bolland aan het Levendaal in Leiden. Vanwege de coronamaatregelen is dit afscheid doorlopend. Zaterdagmiddag om 14.30 uur is de uitvaart op begraafplaats Rhijnhof.

'Ze komen naar ons toe met een witte koets met paarden en na een dienst op het pension rijden ze met de koets en de paarden naar de begraafplaats', vertelde Wilbert van der Post van de Elza Hoeve eerder al aan Omroep West. 'Dat is het enige dat je nog voor haar kunt doen, haar afscheid zo mooi mogelijk maken.'

Condoleance

Mensen die een condoleancebericht willen achterlaten, kunnen dat doen op de site van het uitvaartcentrum. Op de plek waar het lichaam van Esmee werd gevonden, zijn de afgelopen dagen al veel mensen bij elkaar gekomen om bloemen neer te leggen of kaarsjes aan te steken.

Lees ook: Leidenaar (32) verdacht van ontucht en moord of doodslag op Hazerswoudse Esmee