Coronacluster in gemeente Alphen aan den Rijn vastgesteld door GGD

Gepubliceerd op 28 juli 2020 om 14.02 uur

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - In de gemeente Alphen aan den Rijn is sprake van een zogeheten coronacluster. Dat heeft de GGD dinsdagmiddag bekendgemaakt. Vijf besmettingen zijn naar één bron te herleiden.

De vijf besmette personen zitten allemaal in thuisisolatie. Dat geldt ook voor 25, zoals de GGD dat noemt, nauwe contacten. Zij moeten veertien dagen thuis afwachten of ze klachten ontwikkelen. 'Onder nauwe contacten verstaat de GGD iedereen die vijftien minuten of langer op minder dan anderhalve meter is geweest met een besmet persoon', legt een woordvoerder van de GGD uit.

Waar in Alphen het cluster zich bevindt, wil de GGD niet bekendmaken. De zegsvrouw van de GGD benadrukt dat het desbetreffende cluster in Alphen onder controle is.

De GGD spreekt van een cluster als drie of meer mensen besmet zijn binnen één groep. Een bedrijf, organisatie of vereniging valt onder een groep. Meerdere besmettingen binnen één familie noemt de GGD geen cluster.

Verdubbeling

Het aantal coronabesmettingen in Alphen is afgelopen week verdubbeld. Bij acht mensen is het coronavirus vastgesteld. Een week eerder telde Alphen vier nieuwe besmettingen.

Lees ook: GGD-directeur duidt actuele coronasituatie in Alphen, aantal besmettingen verdubbeld

advertentie advertentie