Debuterende Koudekerk-trainers: ‘Meer contact met elkaar dan met onze vrouwen’

KOUDEKERK AAN DEN RIJN - Jarno Verweij (37) en Gert Labots (32), twee ras-Koudekerkers, vormen dit jaar het trainersduo van Koudekerk. Als assistenten van de gestopte Ronald Rosdorff debuteren de twee dit seizoen als eindverantwoordelijken. De oefenwedstrijd tegen mede-vierdeklasser Rohda '76 (4-2 verlies) was zaterdag het eerste duel dat Verweij en Labots zelfstandig langs de zijlijn stonden.

'Gert en ik hebben op dit moment meer contact met elkaar dan met onze vrouwen', grapt Verweij, die een decennium lang in het eerste elftal van Koudekerk heeft gevoetbald. 'Wij zijn gek op voetbal. In mijn geval is voetbal ook mijn werk, omdat ik bij Voetbal International werk. Maar Gert is ook een voetbaldier. Wij hebben van jongs af aan samen op straat gevoetbald.' Labots voetbalde bij ARC, Sportlust '46 en FC Rijnvogels in de top van het Nederlandse amateurvoetbal.

'Waar we het voorheen met z'n drieën deden, is Ronald naar achteren gestapt en wij naar voren', legt Labots uit. 'Dat zegt niet dat je in één keer alles overhoop gooit en vanaf nul begint. Want wij kennen de jongens en weten waar hun kwaliteiten liggen. Maar we gaan wat accenten ander leggen.' Als voorbeeld noemt Labots dat Koudekerk attractiever vooruit moet gaan voetballen. 'Wij scoorden relatief weinig', vindt de voormalig aanvaller.

Drie in plaats van twee helften

Koudekerk is met name sterker geworden door het verwelkomen van gestopte en teruggekeerde spelers. Ruben van den Berg en Mike van Velzen hebben besloten om weer voor selectievoetbal te gaan, terwijl Mitchell Rosdorff en Sander Weijman overkomen van Bernardus en Alphense Boys Zaterdag. 'Ik heb een jaartje in een vriendenteam gespeeld. Ik was het eventjes zat, maar dan ga je het fanatieke spelletje toch missen', erkent Van den Berg.

Rohda '76 won de wedstrijd over drie (!) keer 45 minuten met 4-2. De wedstrijd duurde extra lang om spelers voor het eerste, tweede en derde elftal ritme op te laten doen. Bij de Bodegravers staat oud-Aarlanderveen-trainer Arjen Linstra dit seizoen aan het roer. 'Ik kan met een gerust hart naar Albert Heijn', zegt Linstra met een knipoog na de oefenzege. Linstra woont zelf in Koudekerk aan den Rijn.

Scoreverloop Rohda '76 - Koudekerk 4-2 (3-0, 1-0): 1-0 Daniël van Leeuwen, 2-0 Niels Valk, 3-0 Jeroen Schouten, 4-0 Daniël van Leeuwen, 4-1 Jelle Vergunst, 4-2 Jan Bogaards.

Hieronder is de samenvatting van Rohda '76 - Koudekerk te zien, die Studio Alphen vanaf maandagavond ook drie dagen lang uitzendt op televisie in het programma Sport Lokaal. Onder de samenvatting kun je volledige interviews met Jarno Verweij, Gert Labots, Ruben van den Berg en Arjen Linstra bekijken.