Een nieuw seizoen voor Tempo, met Mark Glissenaar als nieuwe coach

ALPHEN AAN DEN RIJN - Tempo zit middenin de voorbereiding op het nieuwe korfbalseizoen. Aankomend weekend begint de veldcompetitie, die als opmaat geldt voor het toonaangevende zaalseizoen. Na één seizoen Korfbal League komt het gedegradeerde Tempo dit seizoen weer één seizoen lager uit, in de hoofdklasse.

'De Korfbal League is voor ons te hoog gegrepen', zegt aanvoerder Edwin van der Weijde eerlijk. 'Maar in de hoofdklasse gaan we gewoon weer bovenin meedraaien. Daardoor worden de wedstrijden leuker om te kijken en om te spelen.' Ondanks dat de Alphenaren redelijk bijbleven bij een heel aantal ploegen in 's werelds zwaarste korfbalcompetitie, was het aantal wedstrijden waarin het écht spannend werd schaars. Tempo eindigde op de laatste plek, vlak achter Groen-Geel.

De selectie van Tempo is nagenoeg in tact gebleven. Alleen basisspeelster Evelien de Feijter en vaste invaller Thomas van Haastrecht stopten. De grootste wijziging is de coach, Mark Glissenaar is de opvolger van Wouter Blok. 'Ik volg Tempo al jaren met veel plezier en ben vaak naar Tempo gaan kijken, ook tijdens hun promotiewedstrijden naar de Korfbal League', aldus Glissenaar, die een duidelijk doel heeft: 'Dit team speelt al jaren bij elkaar. Ik wil dat ze zo gaan spelen dat ze elkaar optimaal benutten. Ze moeten voor elkaar door het vuur gaan.'

Tempo opent de korfbalcompetitie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen De Meervogels uit Zoetermeer, waar Glissenaar als speler nog mee in actie kwam in de Korfbal League. Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen oefende Tempo onder meer tegen Pernix. Van de Leidenaren werd met 29-12 gewonnen.

Doelpuntenmakers Tempo: Jelle Steenbeek (10x), Edwin van der Weijde (9x), Rosanne Wolvers (3x), Hannah Klijn (2x), Martin Steenbeek, Stijn Eilers, Marjolein Vonk, Rosanne Visscher, Sybren van Hall.