Nóg extra club in Korfbal League, Tempo voelt zich buitenspel gezet

Gepubliceerd op 29 juni 2020 om 10.08 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - De KNKV heeft besloten om de Korfbal League - voor één seizoen - niet uit te breiden van tien naar elf ploegen, maar naar twaalf ploegen. Tempo, gedegradeerd uit de Korfbal League, krijgt het ticket niet. Een derde ploeg uit de hoofdklasse mag volgend seizoen uitkomen op het hoogste korfbalniveau van Nederland.

Op de voorlaatste speeldag van de Korfbal League valt het doek voor Tempo. Omdat concurrent Groen-Geel in de laatste seconde stunt tegen titeloutsider Koog Zaandijk, betekent Tempo's nederlaag tegen korfbalgrootmacht TOP dat de laatste plaats niet meer verlaten kan worden. De laatste speelronde, een week later, zou als gevolg van het coronavirus, nooit gespeeld worden.

Het korfbalverbond beslist eind april om het huidige seizoen niet als niet-gespeeld te beschouwen. Tempo degradeert. Normaliter speelt de top-2 uit beide hoofdklassen play-offs tegen elkaar om één plek in de Korfbal League. Omdat er niet meer gespeeld mag worden, promoveren allebei de nummers één (KCC en Dalto, red.) naar de Korfbal League.

Tempo vraagt bondsbestuur om uitleg

Waar een Korfbal League met twaalf ploegen in april nog uit den boze is voor het korfbalverbond, stelt het bondsbestuur die mening in juni bij. De Korfbal League wordt alsnog uitgebreid naar twaalf ploegen, om na aankomend seizoen weer terug te gaan naar tien clubs. Tempo wordt overgeslagen en loting bepaalt welke van de twee nummers twee uit de hoofdklassen naar de Korfbal League promoveren. Het is Oost-Arnhem geworden.

Het bestuur van Tempo zegt verrast te zijn dat de Korfbal League alsnog wordt vergroot. 'Dit besluit komt voor Tempo volslagen onverwacht en is voor zover ons bekend ook zonder overleg met de andere betrokken verenigingen genomen.'

Voor de uitbreiding naar een even aantal verenigingen is gekozen, omdat het bij nader inzien toch niet wenselijk is dat iedere speelronde één club vrij is. Per brief heeft Tempo om opheldering gevraagd aan de KNKV. 'Tevens hebben wij met het KNKV ons beeld gedeeld omtrent de wijze waarop de besluitvorming tot stand is gekomen.'

Lees ook: Twee korfballers vlaggenschip Tempo stoppen, geen nieuwe aanwinsten

advertentie advertentie