Eenrichtingsverkeer in Dorpsstraat Hazerswoude-Dorp voor vrachtwagens

HAZERSWOUDE-DORP - Vrachtverkeer mag binnenkort alleen nog maar van oost naar west rijden over de Dorpsstraat in Hazerswoude-Dorp. Het college van burgemeester en wethouders hoopt hiermee de verkeersveiligheid in het dorp te verbeteren.

Voor vrachtwagens is het binnenkort alleen nog mogelijk om vanaf de N209 de Dorpsstraat richting het Westeinde in te rijden. 'Bij de zijstraten worden inrijverboden geplaatst zodat vracht- en landbouwverkeer vanuit de Dorpsstraat niet de wijk in mag rijden. De wijk kan via de nieuwe zuidelijk rondweg worden bereikt', meldt de gemeente hierover. Vanaf de Voorstraat, aan de oostkant van de N209, mag vrachtverkeer alleen nog richting de N209 rijden. Het verkeersbesluit wordt deze maand door de gemeente gepubliceerd en ligt daarna zes weken ter inzage.

Het eerdere plan om een vrachtwagenverbod in te stellen in de Dorpsstraat werd door het college van burgemeester en wethouders ingetrokken na gesprekken met direct betrokkenen en binnengekomen reacties. Na een nieuw participatietraject zijn deze maatregelen gekozen om de verkeersveiligheid in het dorp te verbeteren.

Landbouwverkeer

Dit jaar wordt ook onderzocht hoe zwaar landbouwverkeer 'verleid' kan worden om niet of nauwelijks door de dorpskern te rijden. Landbouwvoertuigen over de Westzijdeweg leiden, noemt de gemeente als één van de mogelijkheden.

Rectificatie: Eerder meldde Studio Alphen, op basis van berichtgeving van de gemeente Alphen aan den Rijn, dat het eenrichtingsverkeer voor zowel vracht- als landbouwverkeer gaat gelden. Dat blijkt niet te kloppen. Het eenrichtingsverkeer gaat alleen voor vrachtverkeer gelden.

Lees ook: Meepraten over schetsen van mogelijke onderdoorgang Hazerswoude-Dorp