Eenrichtingsverkeer op Koningin Julianabrug wordt vrijdag opgeheven

Foto: Mike Mourits

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Koningin Julianabrug gaat vrijdag aan het einde van de dag weer in beide richtingen open voor gemotoriseerd verkeer. Daarmee komt er een einde aan het eenrichtingsverkeer, waarbij verkeer vanuit de Lijsterlaan werd omgeleid.

Tijdens geplande werkzaamheden aan de brug is een scheur in het fietspad ontdekt. Inmiddels is het eerste deel van het onderzoek naar de schade afgerond en is het fietspad tijdelijk hersteld. Het fietspad kan vanaf vrijdag weer worden gebruikt, waardoor fietsers niet meer over een van de rijbanen van de brug hoeven te rijden.

'Voor de verkeersveiligheid op de brug wordt de snelheid verlaagd naar dertig kilometer per uur en zijn tijdelijke barrières geplaatst, links en rechts van de autobanen', meldt de gemeente Alphen aan den Rijn. Eerder is een portaal aangebracht om de onderkant van de aanbrug te ondersteunen.

Onderzoek eind september afgerond

Het volledige onderzoek naar het ontstaan van de scheur in het fietspad op de brug en de benodigde herstelmaatregelen loopt nog. Dat onderzoek is naar verwachting eind september afgerond.