Hele constructie Koningin Julianabrug uit voorzorg onder de loep

Foto: Mike Mourits

ALPHEN AAN DEN RIJN - Er wordt niet alleen onderzoek gedaan naar de scheur in het fietspad op de Koningin Julianabrug, maar de gehele brugconstructie wordt nagekeken. Zodra het onderzoek eind september is afgerond moet duidelijk zijn welke herstelmaatregelen er nodig zijn.

Tijdens geplande werkzaamheden stuitten medewerkers op een scheur in het fietspad op de brug. 'We doen onderzoek naar de oorzaak van de scheur en de aanvullende herstelmaatregelen die nodig zijn om de scheur te repareren', meldt een woordvoerder van de gemeente Alphen aan den Rijn. 'Naast het fietspad wordt ook de rest van de brugconstructie nagekeken.'

Eerder liet de gemeente al weten dat aan de andere kant van de Oude Rijn geen problemen zijn gevonden aan de aanbrug. Ook daar zijn inspecties uitgevoerd, maar toen zijn er geen problemen gevonden.

Portaal

Sinds vrijdag is het deel van de Hooftstraat dat onder één van de aanbruggen doorloopt weer open voor verkeer. Er is een portaal geplaatst, die de onderkant van het fietspad op de brug ondersteunt. Uit voorzorg en om tijdens het onderzoek naar de brug en mogelijke vervolgwerkzaamheden veilig te kunnen werken.

Lees ook: Onderdoorgang Koningin Julianabrug aan Hooftstraat weer toegankelijk