Onderdoorgang Koningin Julianabrug aan Hooftstraat weer toegankelijk

Foto: Mike Mourits

ALPHEN AAN DEN RIJN - Vanaf vrijdagavond is het voor verkeer weer mogelijk om onder de Koningin Julianabrug door te gaan, aan de kant van de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn. De aanbrug is inmiddels voorzien van een portaal, die de onderkant ervan ondersteunt. 

Tijdens geplande werkzaamheden aan de brug is een scheur in het fietspad ontdekt. De Hooftstraat, die onder één van de aanbruggen van de Koningin Julianabrug loopt, werd uit voorzorg afgesloten. Het aangebrachte portaal ondersteunt nu de onderkant van het fietspad op de brug. 'Dit portaal blijft staan totdat de werkzaamheden aan de Koningin Julianabrug zijn afgerond', meldt de gemeente.

Er wordt onderzocht hoe de scheur in het fietspad is ontstaan en welke herstelmaatregelen er nodig zijn. Dat onderzoek is naar verwachting eind september afgerond. Tot die tijd blijft er eenrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer gelden op de brug. Verkeer uit de richting van de Lijsterlaan wordt omgeleid.

Fietsers en voetgangers kunnen in beide richtingen over de Koningin Julianabrug. De trap aan de kant van de Cornelis de Vlamingstraat blijft voorlopig nog afgesloten voor voetgangers.

Lees ook: Geen problemen Koningin Julianabrug gevonden aan kant van de Emmalaan