‘Eerlijk gezegd dat het niet simpel is om tweede brug Boskoop zomaar te realiseren’

Foto: Jeron Groeneveld

BOSKOOP - 'Wij hebben aan de wethouder kunnen vragen hoe realistisch het plan is. Daar heeft hij ook eerlijk op geantwoord dat het niet simpel is om zomaar te realiseren.' Marc den Hertog van Dorpsoverleg Boskoop blikt in het radioprogramma De Ochtendshow van Studio Alphen terug op het gesprek tussen het dorpsoverleg en de wethouder over het plan om een tweede brug aan te leggen over de Gouwe bij Boskoop.

Inmiddels heeft de provincie Zuid-Holland laten weten geen geld te hebben voor de brug. Als het aan verkeerswethouder Relus Breeuwsma (CDA) ligt betaalt de provincie de nieuwe brug ter hoogte van de Halve Raak (rotonde N207) en de gemeente Alphen aan den Rijn de infrastructuur. De reactie van de provincie maakt het allerzins onzeker dat het plan ook daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden.

Na de bijeenkomst met de wethouder is het dorpsoverleg, dat een week geleden nog juichte na de bekendmaking van het plan, dan ook 'gematigd enthousiast'. Den Hertog: 'De wethouder heeft toegezegd dat hij zijn best gaat doen om het helemaal vlot te trekken. Dus ik heb er wel een positief gevoel aan over gehouden.'

'Enige optie gekozen die mogelijk is'

De komst van een tweede verbinding over de Gouwe in het kwekersdorp is al jarenlang een vurige wens. Het onderzoek naar een tweede oeververbinding in het project Beter Bereikbaar Gouwe is ondertussen afgerond. De bedoeling was dat er daarmee een oplossing kwam voor het probleem. Maar dat is echter niet gelukt. Nu is het beschikbare geld elders aan uitgegeven door de provincie.

Toch ziet het dorpsoverleg perspectief: 'Het voordeel daarvan is dat er een heleboel onderzoeken in zitten en die hoeft hij niet meer te doen. De wethouder heeft nu de enige uitgekozen die in ieder geval mogelijk is, omdat die op het gebied van Alphen aan den Rijn ligt. Daar gaat hij zich nu op focussen, dus dan wordt het allemaal een stuk concreter.'

Lees ook: Wethouder na afwijzing over tweede brug Boskoop: 'We moeten met hoed in hand naar provincie'

Hieronder is het interview met Marc den Hertog (Dorpsoverleg Boskoop) te beluisteren. De Ochtendshow wordt elke werkdag van 7.00 tot 10.00 uur op de radio uitgezonden door Studio Alphen.