Festivalnaam wordt eer aan gedaan: zomers weer en drie dagen spektakel

ALPHEN AAN DEN RIJN - Drie zonnige dagen Zomerspektakel aan het Meer. Een unicum voor het grootste festival van Alphen aan den Rijn, dat sinds 2011 bestaat. Eigenlijk is het elk jaar wel één dag slecht qua weer. Maar nu niet. En dus was het drie dagen lang ramvol op het dagcampingterrein.

De openingsavond op vrijdag was voor het eerst sinds 2018 uitverkocht. 15.000 mensen kwamen af op BLØF, Kraantje Pappie, Chef'Special en The Dirty Daddies. Al vanouds was het tijd voor de Alphense variant op Vrienden van Amstel Live op zaterdagavond. Xander de Buisonjé treedt elk jaar met bevriende artiesten op. Deze keer waren dat BENR, Berget Lewis, Belle Perez, Danny de Munk, Emma Heesters, Brainpower, Nol Havens, Erik Mesie, Jacques Herb en Daya Hendriks. Ook Waterproof Shampoo en Earth Wind & Fires waren van de partij.

Op zondag was er weer de traditionele openluchtkerkdienst (Zomerdienst aan het Meer) en obstacle run. Ook waren er optredens van Nielson, Suzan & Freek, FLEMMING, Roxeanne Hazes en Helemaal Top.

Bovenaan dit bericht kun je klikken op onze YouTube-video. Daarin vatten we het afgelopen Zomerspektakel aan het Meer-video samen.

Lees ook: Zomerspektakel aan het Meer afgetrapt met uitverkochte vrijdagavond: 'Alphenaren komen elkaar massaal tegen'