Gepubliceerd op 30 Juli 2019 om 13.18 uur

Van As: geen woningbouw in polder tussen Alphen en Hazerswoude-Rijndijk

ALPHEN AAN DEN RIJN/HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - De polder tussen Alphen aan den Rijn en Hazerswoude-Rijndijk is voor het college van burgemeester en wethouders afgevallen als potentiële woningbouwlocatie.

Het treinspoor en de N11 zorgen voor geluidsoverlast en er zijn te veel bedrijven gevestigd in het gebied waar toekomstige bewoners stankoverlast van kunnen ervaren.

In juni maakte wethouder Gerard van As (Nieuw Elan) al bekend dat de deelgebieden 'Hoorn-West' en 'Halte-West' (het gebied met distributiecentrum Hoogvliet, gevangenis, Koningin Maximabrug en bedrijfsverzamelgebied Crown Storage Center, red.) afvallen.

Overgebleven bouwlocaties

Van de zogeheten Oude Rijnzone blijven nog twee potentiële locaties over om in te bouwen: het Oostvaartpark, een gebied dat grenst aan de oostkant van Hazerswoude-Rijndijk en 'Oog van Koudekerk', het gebied tussen Koudekerk en de Maximabrug.

Oude Rijnzone, Noordrand I en de Gnephoek zijn de drie mogelijke plekken om een nieuwbouwwijk te bouwen aan de randen van Alphen zodra de plaats Alphen is volgebouwd. Noordrand I is de polder tussen Alphen en Woubrugge, aan de noordkant van de Heuvelweg (Alphen) en ten westen van de N207 richting Leimuiden. De Gnephoek ligt tussen Alphen en de Maximabrug.

Ruim een maand geleden stelde wethouder Van As dat Noordrand I - op dit moment - de grootste kans heeft om als locatie aangewezen te worden om een nieuwe woonwijk te bouwen. In september debatteert de gemeenteraad weer over woningbouw in Alphen.

Lees ook: Keuze woningbouw in Alphense polder: Noordrand heeft grootste kans

advertentie
.
advertentie