Groen licht voor woningbouw ARC, Bospark, Noorderbrink, Oudshoorn en Asfaltcentrale

ALPHEN AAN DEN RIJN - De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft besloten dat in de plaats Alphen aan den Rijn op vijf nieuwe locaties woningen gebouwd mogen worden. Het gaat om de Klompenmaker bij verpleeghuis Noorderbrink (1), het parkeerterrein van verpleeghuis Oudshoorn aan de Henry Dunantweg (2), het Bospark achter Groene Hart Leerpark (4), het parkeerterrein van voetbalvereniging ARC aan de Oranje Nassausingel (5) en de voormalige Asfaltcentrale aan het 's-Molenaarspad (6).

Een zesde locatie, de strook langs de Saffierstraat bij de rotonde met de Burgemeester Bruins Slotsingel (3), is afgevallen. De politiek vindt dat te veel groen opgeofferd moet worden voor relatief weinig woningen. Het vierde flatgebouw zou negen verdiepingen hoog worden en bij elkaar opgeteld 25 appartementen huisvesten. Begin mei werd tijdens de voorbereidende commissievergadering van de gemeenteraad al duidelijk dat dit plan op onvoldoende politieke draagvlak kon rekenen. Dat is nu formeel bekrachtigd.

Verspreid over de vijf overgebleven locaties kunnen 400 huizen gebouwd worden. ARC (140 huizen) en de Asfaltcentrale (100 huizen) zijn de grootste locaties. Bij Noorderbrink, Oudshoorn en het Bospark komen bij elkaar opgeteld een kleine 150 seniorenwoningen. Op elke plek is minimaal 25 procent van het aantal te bouwen woningen bestemd voor de sociale sector. Wanneer gestart wordt met de bouw, is nog niet bekend. Wethouder Gerard van As (Nieuw Elan) moet eerst alle locaties gedetailleerd uitwerken.