Grote brand in voormalig uitvaartcentrum Willem de Zwijgerlaan in Alphen

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het voormalige uitvaartcentrum van Kramer Uitvaartzorg langs de Prins Bernhardlaan en Willem de Zwijgerlaan in Alphen aan den Rijn heeft woensdag in brand gestaan. De brandweer heeft woensdag rond 09.15 uur opgeschaald naar grote brand en een half uur later naar zeer grote brand. Ook de alarmcode GRIP 1 is afgegeven.

Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer riep omwonenden op om deuren en ramen gesloten te houden, ventilatie uit te zetten en niet in de rook te gaan staan. Het kruispunt van de Prins Bernhardlaan met de Willem de Zwijgerlaan werd afgesloten voor het verkeer. De Koningin Julianabrug blijft nog afgesloten.

Leegstaand gebouw

De brandweer hield er rekening mee dat het vuur uitslaand zou kunnen worden en verder verspreiden - naar de aangrenzende Salvatorikerk - als zuurstof bij het vuur komt. Dat is niet gebeurd. Vlak voor het middaguur werd het sein brand meester gegeven. Naar de oorzaak van de brand gaat de politie onderzoek doen.

Het gebouw staat al twee jaar leeg en is gedeeltelijk dichtgetimmerd met hout. Het desbetreffende uitvaartbedrijf is in 2017 overgenomen en eerder deze maand failliet verklaard. Door de oude eigenaar is het pand in de tijd van de overname verkocht aan projectontwikkelaars Green en Bogor, die op de locatie zorgwoningen en appartementen gaan bouwen.