Grote renovatie TEAN op komst: tennisbanen worden vervangen

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

ALPHEN AAN DEN RIJN - De tennisbanen van TEAN gaan vervangen worden. De huidige gravelvelden zijn versleten en aan vervanging toe. Na het dreigende faillissement van de Alphense tennisparkenbeheerder en de voorgestelde verhuizing van TEAN naar Nieuwe Sloot, krijgt TEAN nu alsnog zijn gewenste renovatie op de huidige locatie aan de Prins Bernhardlaan in Alphen aan den Rijn.

Hoe zat het ook al weer?

SAT (Stichting Alphens Tennispark) stond vier jaar geleden op het punt om failliet te gaan. Bij een faillissement van de beheerder van de complexen zouden ook de twee Alphense verenigingen, TEAN en Nieuwe Sloot, meegenomen worden in de val. De gemeente redde de Alphense tennissport door de tennisaccommodaties over te kopen.

Het voorstel van de gemeente om TEAN te verkassen naar Nieuwe Sloot strandde echter. Het TEAN-complex is verouderd en op die plek wilde de gemeente woningen bouwen. TEAN en Nieuwe Sloot zouden dan een nieuwbouwaccommodatie krijgen op de huidige plek van Nieuwe Sloot. Maar dat plan stuitte op veel verweer van de tennisclubs en redde het ook niet in de gemeenteraad.

Ruim half miljoen euro

'In de raadsvergadering van december 2019 werd besloten dat TEAN als zelfstandige tennisvereniging op haar locatie kon blijven en de accommodatie van de gemeente zou huren', schetst TEAN-voorzitter Peter Chaudron de gemeenteraadsleden. 'Nadat er in 2022 een 25-jarig huurcontract voor de grond was afgesproken en het recht van opstal voor de banen en het clubhuis was verleend, kan TEAN nu verder met de hoogst noodzakelijke renovatie van de banen.'

Dat kost 550.000 euro. Voor dit bedrag gaan zowel Stichting Waarborgfonds Sport als Gemeente Alphen aan den Rijn garant staan. Ieder voor vijftig procent. De gemeenteraad heeft hiermee ingestemd na de motivatie van Chaudron. Nu dat gebeurd is, kan de renovatie doorgaan. Het is nog niet bekend wanneer de grote verbouwing van start gaat en is afgerond.

Lees ook: Streep door nieuwbouw tennisvereniging Nieuwe Sloot: 'Pijnlijk en superfrustrerend'