Missie geslaagd, gemeenteraad heeft gestemd: TEAN en Nieuwe Sloot niet samen

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

ALPHEN AAN DEN RIJN - De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft donderdagavond, zoals verwacht, een streep gehaald door het plan om tennisverenigingen Nieuwe Sloot en TEAN onder te brengen op één locatie. In plaats daarvan blijven beide clubs op hun huidige plek, maar worden op het terrein rond Nieuwe Sloot woningen gebouwd.

Eind september werd duidelijk dat SAT (Stichting Alphense Tennisparken), de eigenaar en beheerder van de tennisaccommodaties in Alphen aan den Rijn en Aarlanderveen, op het punt staat om failliet te gaan. Bij een faillissement zou de gemeente Alphen voor circa 4 miljoen euro het schip in gaan. Ook zouden de tennisverenigingen meegesleurd worden in een faillissement.

Daarom wilde het college van burgemeester en wethouders drie maanden geleden dat de gemeenteraad zou beslissen dat TEAN verhuist naar Nieuwe Sloot en dat het Nieuwe Sloot-complex hypermodern wordt. De gemeente wordt eigenaar en bouwt op de TEAN-locatie zo'n tachtig woningen. Met dat geld kan de gemeente zijn garantstelling van 4 miljoen euro afbetalen.

Indoorcentrum Nieuwe Sloot

Maar de gemeenteraad stak daar een stokje voor. Wethouder Kees van Velzen (CDA) gunde SAT, Nieuwe Sloot en TEAN drie maanden de tijd om met een goed alternatief voorstel te komen. Dat kwam er. De verdere uitwerking, zoals een exploitatiebegroting voor het indoorcentrum van Nieuwe Sloot, volgt in de eerste maanden van 2020.

Stemming gemeenteraad

Voor (37): Nieuw Elan (9), VVD (6), CDA (5), GroenLinks (5), D66 (3), PvdA (2), SP (2), ChristenUnie (2), SGP (1), RijnGouweLokaal (1), Wijken en Kernen Belangen (1).

Tegen (0): n.v.t.

37 van de 39 raadsleden waren aanwezig.

Lees ook: Reddingsplan zorgt voor opluchting bij TEAN en Nieuwe Sloot: ‘Hier hebben we voor gestreden’