Kandidatenlijst VVD bekend: één raadslid stopt, verder bekende namen verkiesbaar

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - In de top-8 van de kandidatenlijst van VVD staan louter namen van mensen die op dit moment al actief zijn als raads- of commissielid in Alphen aan den Rijn. Het eerste nieuwe gezicht staat op plek negen.

Monique de Vos is niet terug te vinden op de kieslijst en zal volgend jaar maart na twaalf jaar de gemeenteraad verlaten. Vanessa Scholtens, overgestapt van CDA, heeft de zesde plek toebedeeld gekregen.

Tijdens de algemene ledenvergadering is de voordracht tot lijsttrekker van Anouk Noordermeer woensdagavond bevestigd. Bas van Polanen en Elise de Veth nemen de tweede en derde plek in beslag.

Bontekoe lijstduwer

Verder een opvallende naam als lijstduwer: Peter Bontekoe. Bontekoe startte na de vorige gemeenteraadsverkiezingen - na overgestapt te zijn van CDA - als raadslid namens Nieuw Elan, maar dat huwelijk hield niet lang stand. Hij werd door de partij uit de fractie gezet, waarna Bontekoe de eenmansfractie Dorpen en Wijken Belangen startte. Een jaar geleden gaf hij al aan na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 niet terug te keren in de lokale politiek.

Kandidatenlijst VVD

 1. Anouk Noordermeer
 2. Bas van Polanen
 3. Elise de Veth
 4. Maurice Piette
 5. Jeroen Matthijssen
 6. Vanessa Scholtens
 7. Nancy Ishak
 8. Raymond Vlieland
 9. Shira Gülbitti
 10. Jaap van Oeveren
 11. Jesse Kuijpers
 12. Mariëlle van Nieuwamerongen
 13. Annechien Lelijveld
 14. Diana van Kleef
 15. Martin Hooftman
 16. Harbrecht van Kampen
 17. Nico Kempenaar
 18. Bert van der Weerd
 19. Erwin Koerts
 20. Hans Furnée
 21. Thomas van Vliet
 22. Gerrit Willems
 23. Peter van Waaij
 24. Ivo ten Hagen
 25. Hans Dibbetz
 26. Gerda Geenjaar
 27. Bas Wienbelt
 28. Dieter van der Schilden
 29. Peter Bontekoe
Volgend jaar maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. In een serie radio-interviews vertelden de huidige fractievoorzitters in de gemeenteraad afgelopen voorjaar wat zij vinden dat de belangrijkste verkiezingsthema's zouden moeten gaan worden. Hieronder is het gesprek met Anouk Noordermeer van VVD te beluisteren.