Kandidatenlijst VVD bekend: één raadslid stopt, verder bekende namen verkiesbaar

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - In de top-8 van de kandidatenlijst van VVD staan louter namen van mensen die op dit moment al actief zijn als raads- of commissielid in Alphen aan den Rijn. Het eerste nieuwe gezicht staat op plek negen.

Monique de Vos is niet terug te vinden op de kieslijst en zal volgend jaar maart na twaalf jaar de gemeenteraad verlaten. Vanessa Scholtens, overgestapt van CDA, heeft de zesde plek toebedeeld gekregen.

Tijdens de algemene ledenvergadering is de voordracht tot lijsttrekker van Anouk Noordermeer woensdagavond bevestigd. Bas van Polanen en Elise de Veth nemen de tweede en derde plek in beslag.

Bontekoe lijstduwer

Verder een opvallende naam als lijstduwer: Peter Bontekoe. Bontekoe startte na de vorige gemeenteraadsverkiezingen - na overgestapt te zijn van CDA - als raadslid namens Nieuw Elan, maar dat huwelijk hield niet lang stand. Hij werd door de partij uit de fractie gezet, waarna Bontekoe de eenmansfractie Dorpen en Wijken Belangen startte. Een jaar geleden gaf hij al aan na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 niet terug te keren in de lokale politiek.

Kandidatenlijst VVD

  1. Anouk Noordermeer
  2. Bas van Polanen
  3. Elise de Veth
  4. Maurice Piette
  5. Jeroen Matthijssen
  6. Vanessa Scholtens
  7. Nancy Ishak
  8. Raymond Vlieland
  9. Shira Gülbitti
  10. Jaap van Oeveren
  11. Jesse Kuijpers
  12. Mariëlle van Nieuwamerongen
  13. Annechien Lelijveld
  14. Diana van Kleef
  15. Martin Hooftman
  16. Harbrecht van Kampen
  17. Nico Kempenaar
  18. Bert van der Weerd
  19. Erwin Koerts
  20. Hans Furnée
  21. Thomas van Vliet
  22. Gerrit Willems
  23. Peter van Waaij
  24. Ivo ten Hagen
  25. Hans Dibbetz
  26. Gerda Geenjaar
  27. Bas Wienbelt
  28. Dieter van der Schilden
  29. Peter Bontekoe
Volgend jaar maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. In een serie radio-interviews vertelden de huidige fractievoorzitters in de gemeenteraad afgelopen voorjaar wat zij vinden dat de belangrijkste verkiezingsthema's zouden moeten gaan worden. Hieronder is het gesprek met Anouk Noordermeer van VVD te beluisteren.