Raadslid Vanessa Scholtens stapt over van CDA naar VVD: ‘Miste het sociale gezicht op de lijst’

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Raadslid Vanessa Scholtens heeft besloten om het CDA te verlaten en zich aan te sluiten bij de VVD. In oktober heeft zij haar lidmaatschap bij het CDA opgezegd, verder zal zij haar zetel teruggeven aan die partij. Scholtens stond op plek zes van de kandidatenlijst van het CDA voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

'Ik vond dat het sociaal domein binnen de lijst van het CDA niet op dusdanige wijze vertegenwoordigd was dat ik erachter kan staan', meldt Scholtens desgevraagd aan Studio Alphen. 'Landelijk was ik al niet helemaal meer aangehaakt hoe het ging. En ook lokaal miste ik echt het sociale gezicht op de lijst. Er zijn veel mensen die iets doen met ruimte en economie, dat is ook belangrijk. Maar mijn hart gaat uit naar dat sociale. Dat kan ik bij de VVD wel kwijt, daar herkende ik mij meer in', aldus Scholtens.

Scholtens heeft zich nu aangemeld als kandidaat-raadslid voor de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Half november wordt de definitieve kandidatenlijst van de VVD vastgesteld tijdens de algemene ledenvergadering van de partij. 'Vanessa is een warme persoonlijkheid met een groot sociaal netwerk. Wij verwelkomen haar graag', zegt Anouk Noordermeer, fractievoorzitter van de VVD.

'We betreuren haar keuze'

Binnenkort moet duidelijk worden wie de vrijgekomen zetel bij het CDA gaat opvullen. 'Het is heel vervelend dat dit nu gebeurd, richting de gemeenteraadsverkiezingen', zegt Marjon Verkleij, fractievoorzitter van het CDA. 'We betreuren haar keuze maar wensen haar wel veel succes.'