Anouk Noordermeer voorgedragen als lijsttrekker VVD: ‘Heel eervol’

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Anouk Noordermeer wordt door het regiobestuur van de VVD voorgedragen als kandidaat-lijsttrekker voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Tijdens de algemene ledenvergadering zullen de leden formeel beslissen over haar voordracht.

'Het voelt heel eervol', zegt Noordermeer in een reactie. In 2018 werd ze uit het niets - en zonder politieke ervaring - gekozen als lijsttrekker. Onder haar leiding opereert de VVD vanuit de oppositiebanken, maar de grote doelstelling is om na de verkiezingen volgend jaar maart weer deel uit te maken van de coalitie op het Alphense gemeentehuis.

Langzaam maar zeker worden steeds meer lijsttrekkers bekendgemaakt. André de Jeu (Nieuw Elan), Gert van den Ham (D66) en Wil Verschuur (Beter Alphen) gingen Noordermeer voor.

Volgend jaar maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De verkiezingsprogramma's, die schrijven de meeste politieke partijen dit voorjaar. In een serie radio-interviews vertellen de huidige fractievoorzitters in de gemeenteraad wat zij vinden dat de belangrijkste verkiezingsthema's zouden moeten gaan worden. Hieronder is het gesprek met Anouk Noordermeer van VVD te beluisteren.