Kaylee (20) reed door rood voorafgaand aan fataal ongeluk

Foto: Google Street View
Foto: Omroep West

ALPHEN AAN DEN RIJN - De 20-jarige Kaylee uit Alphen aan den Rijn, die op vrijdagavond 8 juli omkwam bij een verkeersongeluk op de Oranje Nassausingel, fietste voorafgaand aan het ongeluk door het rode verkeerslicht. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) aan het AD, na vragen van die krant.

Die bewuste vrijdagavond schepte een auto de fietsster op het kruispunt met de Thorbeckestraat. Een 24-jarige man uit Boskoop werd na het dodelijke ongeluk aangehouden. Volgens het OM heeft hij 'meerdere belangrijke verkeersregels' geschonden. Daarnaast zijn er sterke aanwijzingen dat de bestuurder op het moment van de dodelijke aanrijding onder invloed was van THC, de werkzame stof in cannabis.

Dat de 20-jarige Kaylee voorafgaand aan het fatale ongeluk door het rode licht reed, doet volgens het OM niets af aan de aanklacht tegen de Boskoper. De rechter-commissaris heeft het voorarrest van de 24-jarige man onlangs met negentig dagen verlengd. In oktober is waarschijnlijk de eerste zitting van de rechtszaak.

Lees ook: Verdachte van dodelijk ongeluk Oranje Nassausingel blijft nog 3 maanden in cel