Verdachte van dodelijk ongeluk Oranje Nassausingel blijft nog 3 maanden in cel

ALPHEN AAN DEN RIJN - De 24-jarige Boskoper die vastzit vanwege het dodelijke ongeluk waarbij Kaylee (20) uit Alphen aan den Rijn twee weken geleden om het leven kwam, blijft nog minstens drie maanden in de gevangenis zitten. De rechter-commissaris heeft het voorarrest van de automobilist vrijdag met negentig dagen verlengd. Dat meldt Omroep West, mediapartner van Studio Alphen.

Op het kruispunt van de Oranje Nassausingel met de Thorbeckestraat verloor Kaylee twee weken geleden het leven als gevolg van de aanrijding. Ze stak over met haar fiets toen ze werd geschept door een auto. Sinds die avond zit de bestuurder van de auto die de jonge vrouw aanreed vast.

De automobilist heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) 'meerdere belangrijke verkeersregels' geschonden. Daarnaast zijn er sterke aanwijzingen dat de bestuurder op het moment van de dodelijke aanrijding onder invloed was van THC, de werkzame stof in cannabis. 'Hij is zijn zorgplicht als verkeersdeelnemer niet nagekomen en (mede) als gevolg van zijn rijgedrag is een fietsster overleden', verklaarde het OM vorige week. In oktober is de eerste zitting van de rechtszaak.

Lees ook: Nabestaanden nemen afscheid van omgekomen Kaylee (20) uit Alphen