Meisje (5) uit Alphen aan den Rijn genezen van coronavirus

Foto: Studio Alphen / RIVM

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het 5-jarige meisje uit Alphen aan den Rijn, bij wie vorige week het coronavirus werd vastgesteld, is genezen. Dat meldt GGD Hollands Midden maandagmiddag.

Het kind was twee weken geleden met het gezin op wintersportvakantie in Noord-Italië, ze keerde met ziekteverschijnselen terug naar Nederland. Op zondag 1 maart werd ze getest op het coronavirus. Op dat moment ging de thuisisolatie voor het gehele gezin in werking.

Na laboratoriumonderzoek bleek dat het meisje besmet was geraakt met het coronavirus. Het meisje is, na thuiskomst in Nederland, niet naar school geweest. 'De ouders hebben adequaat gehandeld', meldde burgemeester Liesbeth Spies eerder. 

Ook een tweede gezin uit Alphen aan den Rijn is uit voorzorg in thuisisolatie geplaatst. Beide thuisisolaties zijn nog steeds van kracht, totdat de volledige periode van 14 dagen voorbij is. Een derde gezin heeft, na overleg met basisschool Bonifacius, besloten de kinderen uit voorzorg twee weken thuis te houden. Alle gezinnen verbleven op hetzelfde vakantieadres in Noord-Italië.

321 besmettingen

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakte maandag bekend dat er 321 mensen in Nederland besmet zijn met het nieuwe coronavirus. In de gemeente Alphen aan den Rijn zijn er, naast het 5-jarige meisje uit Alphen aan den Rijn, geen nieuwe gevallen van besmettingen geconstateerd.

Lees ook: Door coronavirus geen werk meer: Thearent stuurt 70 procent van personeel naar huis