Leidenaar (32) verdacht van ontucht en moord of doodslag op Hazerswoudse Esmee

Foto: John van der Tol

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - De 32-jarige verdachte die is aangehouden in verband met de dood van de 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk blijft veertien dagen langer in voorarrest. Dat heeft de rechter-commissaris maandag besloten.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de man maandag voorgeleid op verdenking van ontucht en moord of doodslag. In de aankomende twee weken wordt de rol van de 32-jarige man uit Leiden verder onderzocht.

De verdachte zit vast in alle beperkingen, dat houdt in dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Om die reden wil het OM op dit moment ook geen verdere mededelingen doen over de zaak. Justitie meldt wel dat de verdachte een bekende is van het slachtoffer.

Turnleraar

Meerdere bronnen hebben aan mediapartner Omroep West bevestigd dat de verdachte Olivier van de G. is, de turnleraar van het meisje uit Hazerswoude-Rijndijk. Van de G. is gymtrainer bij Gymsport Leiden en fitnesscoach van beroep. Waarschijnlijk kennen het slachtoffer en de verdachte elkaar van Gymsport, al wil de club aan Omroep West noch bevestigen noch ontkennen dat Esmee lid was.

Lees ook: Turnleraar Olivier (32) is verdachte van dood 14-jarige Esmee uit Hazerswoude