Turnleraar Olivier (32) is verdachte van dood 14-jarige Esmee uit Hazerswoude

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - De 32-jarige Leidenaar die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 14-jarige Esmee, is de turnleraar van het meisje uit Hazerswoude-Rijndijk. Bronnen bevestigen aan mediapartner Omroep West dat het gaat om Olivier van de G.

De verdachte is voor veel Leidenaren geen onbekende. Van de G. is gymtrainer bij Gymsport Leiden en fitnesscoach van beroep. Waarschijnlijk kennen het slachtoffer en de verdachte elkaar van Gymsport, al wil de club aan Omroep West noch bevestigen noch ontkennen dat Esmee lid was.

Tegenover Sleutelstad, de publieke lokale omroep van Leiden, bevestigt Gymsport-voorzitter Arthur Haasbroek dat de verdachte inderdaad trainer is bij Gymsport. 'Het bestuur beraadt zich over te nemen stappen', reageert Haasbroek. 'Maar allereerst gaan onze gedachten uit naar haar ouders, familie, vrienden en naasten. Er zijn geen woorden voor dit ondraaglijke verlies.'

'Aandacht en ruimte geven'

Voor zijn opleiding heeft Van de G. stage gelopen bij Da Vinci Lammenschans. De middelbare school uit Leiden heeft maandag een e-mail gestuurd naar de ouders en verzorgers van de leerlingen. 'Deze man heeft eerder, tijdens zijn opleiding, stage gelopen bij een aantal collega's van het vak lichamelijke opvoeding. Hij heeft daarnaast de docent van het demo-team ondersteund. Hij heeft echter geen dienstverband bij onze school (gehad)', schrijft directeur Annick Dezitter.

Da Vinci kondigt aan de komende tijd 'aandacht en ruimte geven aan een ieder bij wie deze verdrietige zaak vragen en emoties oproept'.

Bestuurslid studentenvereniging

In zijn schooltijd heeft Van de G. in het bestuur van studentenvereniging Heros Vitalis gezeten. De oud-voorzitter van de studentenvereniging wil zich niet uitlaten over de verdachte.

Lees ook: Verslagen reacties op omgekomen Esmee (14) uit Hazerswoude: ‘Dit nieuws komt hard aan’