Man van 63 doelpunten in 68 wedstrijden vertrekt bij ARC: ‘Klaar voor stap omhoog’

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

ALPHEN AAN DEN RIJN - In 68 wedstrijden tijd betrokken zijn bij 63 doelpunten. Het zijn statistieken waar veel voetballers van dromen. Yassin Kaabouni heeft ze in tweeënhalf seizoen ARC bij elkaar weten te spelen. Komende zomer vertrekt hij, op zoek naar een nieuwe vereniging.

'Ik leef, eerlijk is eerlijk, voor het maken van goals en geven van assists. Met het juiste vertrouwen van onder anderen trainer Mark Evers is dat wel uitgekomen', bekent de aanvaller die in 2021 vlak voor het sluiten van de transferperiode overkwam van Ter Leede in zijn zoektocht naar speeltijd.

Kaabouni omschrijft zichzelf als een buitenspeler die ervan houd om met risico te voetballen. 'Door soms dingen te doen die andere niet snel zouden bedenken. Ik denk dat dat te maken heeft met dat ik vroeger veel op straat heb gevoetbald en dat naar het veld heb vertaald. Mijn onvoorspelbaarheid maakt het dus heel moeilijk voor een tegenstander.'

Statistieken Yassin Kaabouni
  • Seizoen 2021-2022: 17 doelpunten en 16 assists in 32 wedstrijden
  • Seizoen 2022-2023: 7 doelpunten en 11 assists in 25 wedstrijden
  • Seizoen 2023-2024: 4 doelpunten en 8 assists in 11 wedstrijden

'Ik kijk eigenlijk best mooi terug op mijn tijd bij ARC, Ik heb de afgelopen jaren enorm veel warmte gevoeld vanuit de groep en de staf. De waardering die ik van de jongens krijg en de staf vergeet ik in ieder geval nooit meer', vervolgt Kaabouni.

Waar hij op hoopt voor volgend seizoen? 'Ik ben klaar voor een stap omhoog', vindt de vierde divisie-voetballer. 'Ik hoop dat ik bij een ambitieuze club terecht kom, waar ik mezelf verder zou kunnen ontwikkelen en in een nieuwe omgeving.'

Spelerscarrousel ARC

Nieuw: -

Nieuw (eigen jeugd): -

Blijven: -

Weg: Yassin Kaabouni (niet bekend), Pepijn Kooij (stopt), Derek Prins (stopt), Luuk Samsom (stopt).