Maureen Koster stapt uit limietrace terwijl ze op olympische koers ligt

BOSKOOP/ALPHEN AAN DEN RIJN - Maureen Koster heeft zaterdag haar kwalificatiepoging voor de Olympische Spelen afgebroken. Met nog vier rondes te gaan stapte de 28-jarige Boskoopse hevig geëmotioneerd uit de 5000 meter-wedstrijd tijdens de Next Generation Athletics in Nijmegen. Op dat moment ligt Koster op koers om onder de limiet te lopen.

De magische grens is vijftien minuten en tien seconden. De nummer drie van de Europese kampioenschappen indoor in 2015 loopt in Nijmegen - virtueel - ruimschoots sneller tijdens haar eerste limietpoging in twintig maanden tijd. Langs de baan is een groene wave line te zien, lampjes die het tempo aangeven voor de atleten en laten zien of je op dat moment onder de limiettijd loopt.

Een kilometer voor de eindstreep staakte Koster haar strijd. Terwijl de vier andere atletes met wie Koster de kopgroep vormt vele seconden onder die 15.10,00 de finish passeerden, zat Koster minutenlang langs de atletiekbaan. Ook voelde ze aan haar hamstring. Dat, terwijl Maureen Koster nog één maand de tijd heeft om de limiet voor de Olympische Spelen te lopen.

Lees ook: Maureen Koster valt door eigen schuld in EK-finale maar ziet bevestiging vorm richting olympische kwalificatie