Nieuwbouwplan Rijnpark herzien: maximaal 273 nieuwe woningen

Foto: Gemeente Alphen aan den Rijn

KOUDEKERK AAN DEN RIJN - Wethouder Gerard van As (Nieuw Elan) heeft samen met projectontwikkelaar Niersman een nieuw plan ontwikkeld voor Rijnpark dat - indien noodzakelijk - wel door de Raad van State geloodst kan worden. Er gaan maximaal 273 woningen gebouwd worden op de nieuwbouwlocatie in Koudekerk aan den Rijn.

De Raad van State blokkeerde vorig jaar zomer het nieuwbouwplan op de voormalige Bos Beton-locatie. Onder meer de geur en toekomstige uitbreidingsambities van asfaltfabriek Latexfalt deden het aanvankelijke plan de das om. Nu is een aantal woningen van de oostelijke bocht (De Slinger) naar de westkant verplaatst. Alle huizen komen buiten de geurcontour.

Minimaal 25 procent van de nieuw te bouwen huizen worden sociale huur- of koopwoningen. Maximaal 25 procent worden zogeheten gestapelde woningen, zoals appartementen. Als er geen juridische zaken worden aangespannen, hoopt wethouder Van As dat de projectontwikkelaar over twee jaar kan beginnen met bouwen.

Vorig jaar maakte Studio Alphen een televisiereportage, die je hieronder kunt bekijken, over het Rijnpark-plann dat de Raad van State tegenhield. Alle bezwaren van de Raad van State zijn volgens wethouder Van As hersteld.