Nieuwe bouwlaag Kees Mustersstraat zorgt voor 45 extra opvangplekken

Foto: De units aan de Kees Mustersstraat (Studio Alphen)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het college heeft besloten om een tweede woonlaag op de bestaande lage unit aan de Kees Mustersstraat te plaatsen. De twee units doen dienst als opvang voor Oekraïense vluchtelingen. De extra laag wordt op het lage pand aangebracht, daarmee creëert de gemeente 45 extra opvangplekken. 

De nieuwe woonlaag bestaat uit acht kamers, een gemeenschappelijke ruimte en twee was en douche gelegenheden. Hiervoor moet een vergunning worden aangevraagd, ook de elektriciteitsvoorziening is op dit moment nog niet voldoende. 

De gemeente zoekt naar opvangplaatsen, omdat de tweehonderd vluchtelingen die momenteel in het pand aan de Noorderkeerkring zitten aan het eind van dit jaar op straat staan. Dat pand is niet meer veilig en moet worden gesloopt. Omdat de realisatie van nieuwe opvangplekken op veel verzet stuit bij omwonenden, heeft de gemeente moeite om voldoende vervangende plekken te vinden. 

Wethouder Gerard van As is blij met de nieuwe mogelijkheid aan de Kees Mustersstraat. Of dit nu betekent dat er op de Steekterweg minder vluchtelingen komen, een wens van de omwonenden, kan hij nog niet zeggen. 'Daar laat ik me nog niet over uit. Eerst moeten we met de raad de balans opmaken.'