Nieuwe flitspalen langs N11 voor trajectcontrole

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Langs de N11 bij Alphen aan den Rijn en Hazerswoude-Rijndijk verrijzen nieuwe flitspalen. De nieuwe palen gaan onderdeel uitmaken van de trajectcontrole die op een later moment wordt aangezet.

Het Openbaar Ministerie (OM) meldt dat uit analyse blijkt dat op provinciale wegen relatief meer verkeersslachtoffers vallen dan op andere wegen. Het aanleggen van nieuwe trajectcontrolesystemen langs twintig N-wegen in Nederland moet hier verandering in brengen. 'Uit ervaring blijkt dat automobilisten zich bij een trajectcontrole over een langere afstand beter aan de snelheid houden', meldt het OM.

Er komt trajectcontrole op de N11 tussen Alphen aan den Rijn en Zoeterwoude-Rijndijk. In de komende maanden worden de systemen getest. Vanaf september worden de nieuwe trajectcontrolesystemen in Nederland één voor één aangezet. Het is nog onduidelijk wanneer de controle op de N11 start, wel is duidelijk dat dat moment met borden langs de provinciale weg wordt aangekondigd.

Naar verwachting zijn alle nieuwe trajectcontrolesystemen vanaf het voorjaar van 2020 in werking. Alphen is in januari aan de beurt.