Nieuwe voorzitter VOA pleit voor woningbouw in Gnephoek

Gepubliceerd op 14 september 2020 om 21.23 uur

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Woningen bouwen in de Gnephoekpolder tussen Alphen aan den Rijn en Koudekerk aan den Rijn. Daarvoor pleit Elles in 't Veld, de nieuwe voorzitter van ondernemingsvereniging VOA. Afgelopen donderdag nam In 't Veld de voorzittershamer over van Eric Carree.

De Alphense ondernemingsvereniging is een felle tegenstander van bedrijventerreinen opofferen voor tijdelijke woningen als tiny houses, waartoe de gemeenteraad in juli besloot. Volgens de VOA is er dermate veel interesse van bedrijven om zich te vestigen in Alphense industriegebieden, dat er geen ruimte moet worden afgestaan aan tijdelijke huizen.

'Laten we gaan voor een permanente oplossing, zoals bouwen in de Gnephoek', sprak In 't Veld in haar toespraak. Binnen de Alphense politiek heerst veel verdeeldheid over bouwen in de Gnephoek, maar vooralsnog steekt ook de provincie Zuid-Holland een stokje voor bouwen in welke polder dan ook rond de plaats Alphen aan den Rijn.

Gratis parkeren

In 't Veld heeft meer doelstellingen die ze tijdens haar voorzittersperiode wil bereiken. Waaronder een aantal prioriteiten die Carree in de voorbije jaren aan de kaak heeft gesteld. Zoals gratis parkeren in het centrum van Alphen aan den Rijn gedurende de eerste anderhalf uur, het binnenhalen van een HBO-opleiding en het openen van de busbanen op de N207 tussen Alphen en Leiden voor minimaal het vrachtverkeer.

'Ik roep alle betrokken partijen op om de ambitie die Alphen al dertig jaar heeft, om te zetten in daden. Om Alphen verder te ontwikkelen en op de kaart te zetten, en op een innovatieve manier te laten groeien en te vergoenen', aldus In 't Veld. Ze wil dat Alphen stappen maakt op het gebied van energietransitie, biodiversiteit en circulaire economie. Volgens de voorzitter hebben meer dan veertig Alphense bedrijven de green deal ondertekend.

Bekijk ook: Studio VOA met Eric Carree en Elles in 't Veld

advertentie advertentie