Nieuwe woningen, parkeerterreinen en (autovrije) straten in centrum Boskoop

BOSKOOP - Vlak voordat Boskoop fuseerde met Alphen aan den Rijn en Rijnwoude besloot de gemeenteraad van de toenmalige gemeente Boskoop dat Centrum-Zuid, het winkelhart van Boskoop, een metamorfose krijgt. Elf jaar later is er nog nauwelijks iets veranderd. Meerdere pogingen vanuit de nieuwe gemeente Alphen aan den Rijn, om samen met de eigenaren in het gebied tot een gezamenlijke aanpak te komen, hebben niet geleid tot concrete afspraken.

Een nieuwe poging moet daar verandering in brengen. In ieder geval voor een gedeelte. Op de plek van het tijdelijke parkeerterrein aan de Zuidkade gaan woningen gebouwd worden als het aan de gemeente ligt. Het huidige parkeerterrein aan de Voorofscheweg en dat van de Bethel moeten worden gerenoveerd.

Ook is het de bedoeling dat een nieuwe weg aangelegd wordt tussen het winkelgebied en de parkeerplaatsen voor het winkelend publiek. De beoogde locatie ligt tussen de Voorofscheweg en de Boomgaard. Het gedeelte van de Koninginneweg tussen Villa van Teylingen en IJssalon Janssen moet ingericht gaan worden als autovrije straat, waarbij het kruispunt van de Bootstraat en de Barendstraat - via de Zuidkade - in tact blijft.

Twee ton

De gemeenteraad heeft eind mei een zogeheten voorbereidingskrediet van 200.000 euro beschikbaar gesteld. Met dit geld kunnen de werkzaamheden en onderzoeken uitgevoerd worden die nodig zijn ter voorbereiding op de uiteindelijke bouw van het nieuwe winkelgebied.

Lees ook: Villa van Teylingen in Boskoop is nu gemeentelijk monument