Noussair Mazraoui maakt eerste doelpunt voor Marokko

ALPHEN AAN DEN RIJN - Door te scoren heeft Noussair Mazraoui dinsdag een belangrijke bijdrage geleverd aan de overwinning van het Marokkaans elftal op Burundi. De 22-jarige rechtsback uit Alphen aan den Rijn maakte de openingstreffer in het met 3-0 gewonnen kwalificatieduel voor de Afrika Cup. Het was zijn eerste goal voor Marokko in vijf interlands.

Mazraoui reageerde na een klein halfuur alert op een vrije trap die de Burundese keeper niet onder controle kreeg. De andere doelpunten kwamen op naam van Youssef En-Nesyri en Achraf Hakimi. Na iets minder dan een uur moest Mazraoui, die net als zijn Ajax-ploegmaat Hakim Ziyech een basisplaats had gekregen, het veld verlaten met een (op het oog lichte) blessure.

Marokko boekte bij Burundi de eerste zege in het kwalificatietoernooi. Afgelopen vrijdag speelden de 'Leeuwen van de Atlas' thuis nog met 0-0 gelijk tegen Mauretanië. Deze zomer maakte Mazraoui met het nationale team zijn eerste Afrika Cup mee. Daarin werd Marokko groepswinnaar, maar sneuvelde het in de achtste finales na strafschoppen tegen Benin.

'Magisch seizoen'

Naar eigen zeggen heeft Noussair Mazraoui een 'magisch seizoen' achter de rug met Ajax. Hij werd landskampioen, won de KNVB-beker en maakte indruk in de Champions League door met zijn Amsterdamse club op een haar na de finale te halen. De oud-jeugdspeler van AVV Alphen en Alphense Boys is regerend sportman van het jaar in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Lees ook: Wasvrouw Lemy (80) van ARC overleden: ‘Ze had een hart van goud’