Noussair Mazraoui op reservelijst Marokko voor WK voetbal 2018

ALPHEN AAN DEN RIJN - Er is een kleine kans dat Noussair Mazraoui komende zomer te bewonderen is op het WK voetbal in Rusland. De twintigjarige middenvelder uit Alphen aan den Rijn is een van de drie reservespelers op de lijst van Marokko. Als een middenvelder geblesseerd raakt in de voorbereiding, wordt Mazraoui naar alle waarschijnlijk toegevoegd aan de WK-selectie.

Mazraoui speelde nog geen wedstrijd in het 'grote' Marokko. Wel komt Mazraoui, die zowel een Nederlands als Marokkaans paspoort heeft, uit voor Jong Marokko. Mazraoui is dit jaar doorgebroken in het eerste elftal van Ajax. Ondanks dat de oud-speler van Alphense Boys en AVV Alphen in theorie nog kan kiezen voor het Nederlands Elftal, lijkt zijn hart te liggen bij Marokko.

'Ik ben begonnen bij het Marokkaanse elftal. Oranje kwam op dat moment niet ter sprake dus ik denk dat het voor dit moment vast staat', zegt Mazraoui in een uitgebreid interview met Studio Alphen waarin hij terugkijkt op zijn succesvolle seizoen bij Ajax. 'Marokko is mijn vaderland. Mijn ouders komen daar vandaan, ik ga er jaarlijks op vakantie. Ik heb een speciale band met het land.'