Onmachtig ARC komt goed weg met gelijkspel tegen FC ‘s-Gravenzande

ALPHEN AAN DEN RIJN - ARC en FC 's-Gravenzande zijn zaterdag niet tot scoren gekomen. De Racing speelde slecht tegen de degradatiekandidaat uit de Hoofdklasse A. Aäron Balk verrichte mooie reddingen en ternauwernood maakte Timo de Graaff geen eigen doelpunt. ARC was zelf geen moment dicht bij een treffer.

'We moeten blij zijn dat we bij rust niet op een achterstand staan', blikte ARC-trainer Mark Evers terug. 'In de tweede helft zijn we niet meer in gevaar geweest, behalve twee vrije trappen. En we hadden misschien met 1-0 kunnen winnen.' ARC had een strafschop kunnen krijgen in de slotminuut, maar de scheidsrechter wuifde een handsbal weg.

ARC moet de onderste vier ploegen onder zich zien te houden. Op dit moment staan Rijsoord, FC 's-Gravenzande, Spijkenisse en Achilles '29 daar. Het gat met dit viertal blijft riant, al won Rijsoord en loopt daardoor twee punten in op de Alphenaren. 'We houden een prima marge op de onderste vier plekken. Wij gaan nog genoeg punten pakken.'

Scoreverloop ARC - FC 's-Gravenzande 0-0 (0-0).

Hieronder kun je de radio-interviews met Mark Evers en Aäron Balk terugluisteren.