Oproep organisatie Zomerspektakel aan het Meer: bewaar je kaartje tot 2021

ALPHEN AAN DEN RIJN - 'We vragen ons publiek om hun kaartje te behouden. Keep your tickets en geniet later.' Die oproep doet Stanley de Looze, voorzitter van het Zomerspektakel aan het Meer in Alphen aan den Rijn, aan alle mensen die een toegangsbewijs hebben aangeschaft voor de afgelaste openingsavond van het festival.

Nadat de organisatie dinsdagavond bekendmaakte het Zomerspektakel niet door te laten gaan, kwamen volgens De Looze veel positieve reacties binnen van begripvolle mensen die hun kaartje te bewaren tot 2021. Wie zijn geld per se terug wil, zal dat ook krijgen. 'Maar we vragen mensen om begrip en om ons te helpen. Wij zijn er voor Alphen en omgeving en we willen nu de hulp van Alphen en omgeving hebben om een stabiele en duurzame basis te leggen voor de komende jaren.'

Ondanks dat de overheid het Zomerspektakel aan het Meer verbiedt, moet de organisatie de nodige rekeningen betalen. Artiesten hebben in hun contract een boeteclausule opgenomen en verlangen geld van de organisatie. Het Zomerspektakel hoopt op zijn beurt een goede afspraak met artiesten te kunnen maken voor dit en volgend jaar.