Politie zoekt fiets van omgekomen Esmee (14) uit Hazerswoude

Foto: Politie

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - In het onderzoek naar de dood van de 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk is de politie dringend op zoek naar haar fiets. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de zaak.

Daarin werd een oproep gedaan om uit te kijken naar de fiets van het slachtoffer. Het gaat om een zwartkleurige elektrische transportfiets van het merk Cortina, voorzien van het framenummer Co0001251294. Op de fiets zit een bruinkleurige rieten mand, met donkerbruine gespen en een deksel. Onder het zadel van de tweewieler zat ook een kettingslot. Verder zit er een sticker op de fiets van Van Rossum Tweewielers uit Leiden.

Mensen die weten waar de fiets is, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via de opsporingstiplijn op 0800-6070, anoniem via 0800-7000 of met Team Nationale Inlichtingen op 088-6617734.

Dringende oproep

De politie wil zo precies mogelijk in kaart brengen wat er is gebeurd in de uren voordat het slachtoffer op oudjaarsdag werd gevonden in Leiden. 'Ieder detail is van groot belang. Neem sowieso contact op als u iets is opgevallen dat mogelijk met de dood van Esmee te maken kan hebben', verzoekt de politie. 'Ook als u het 14-jarige meisje voor haar dood nog heeft gesproken, hoort de politie dat graag.'

Lees ook: Uitvaart Esmee (14) voorafgegaan door stoet met paarden: ‘Haar afscheid zo mooi mogelijk maken’