Winfried Ponsioen namens CDA gemeenteraad in, Helma van der Louw op plek 2 bij verkiezingen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Winfried Ponsioen lijkt zijn debuut te gaan maken in de gemeenteraad na de verkiezingen volgend jaar maart. De voormalig eigenaar van het bekende Alphense bedrijf Ponsioen Installatietechniek staat op plek drie van de kandidatenlijst van het CDA. Zijn uitverkiezing is normaal gesproken een formaliteit. Het moet gek lopen willen de christen democraten niet op minimaal drie zetels uitkomen.

Tijdens de algemene ledenvergadering is maandagavond besloten dat Helma van der Louw de tweede positie van de kandidatenlijst inneemt, achter lijsttrekker Jeroen van Gool. Naast Van Gool en Van der Louw staan nog drie CDA-raadsleden uit de huidige zesmansfractie in de top-12 van de lijst: Vanessa Scholtens (zes), Mark Vermeulen (zeven) en Henk Oostdam (twaalf). Marjon Verkleij keert evenals wethouders Kees van Velzen en Han de Jager niet terug in de Alphense politiek.

Andere nieuwkomers in de bovenste regionen van de CDA-kieslijst zijn de 24-jarige Floris Out uit Hazerswoude-Dorp (vier), Cheryl Oosterman - bekend van Studio Oosterman en muziekvereniging DSS - uit Aarlanderveen (vijf) en de gepensioneerde marine-officier Bert Helder uit Boskoop (acht).

Kandidatenlijst CDA

 1. Jeroen van Gool
 2. Helma van der Louw
 3. Winfried Ponsioen
 4. Floris Out
 5. Cheryl Oosterman
 6. Vanessa Scholtens
 7. Mark Vermeulen
 8. Bert Helder
 9. Kirsten Bruijnes
 10. Marise van 't Wout
 11. Ronald Hendricx
 12. Henk Oostdam
Volgend jaar maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De verkiezingsprogramma's, die schrijven de meeste politieke partijen dit voorjaar. In een serie radio-interviews vertellen de huidige fractievoorzitters in de gemeenteraad wat zij vinden dat de belangrijkste verkiezingsthema's zouden moeten gaan worden. Hieronder is het gesprek met Marjon Verkleij van het CDA te beluisteren.