Gepubliceerd op 25 Juni 2019 om 15.01 uur

Slachtoffers steekpartij Diamantstraat uit ziekenhuis ontslagen

ALPHEN AAN DEN RIJN - De twee slachtoffers van de steekpartij in een woning aan de Diamantstraat, die sinds eind mei in het ziekenhuis lagen, zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. Dat meldt burgemeester Liesbeth Spies desgevraagd aan Studio Alphen.

Op 28 mei stak de 41-jarige vader zijn vrouw en twee dochters neer in de woning. De 32-jarige moeder en oudste dochter (17) raakten daarbij zwaargewond. Vorige week liet de politie nog weten dat beide slachtoffers nog in het ziekenhuis lagen. De toestand van beide slachtoffers is dermate verbeterd dat opname in het ziekenhuis niet langer nodig is.

Burgemeester Spies laat daarnaast ook weten dat het gezin gaat verhuizen naar een plek buiten de gemeente Alphen aan den Rijn. 'De andere gezinsleden wonen al buiten de gemeente', zegt Spies.

Voorarrest verlengd

Vorige week is besloten dat de verdachte in de zaak nog zeker negentig dagen vast blijft zitten. Over drie maanden is de eerste zitting in de rechtszaak, dan moet meer duidelijk worden over wat zich heeft afgespeeld op die bewuste dinsdagavond.

Over het motief van het familiedrama wil de woordvoerder van het Openbaar Ministerie geen uitspraken doen. De man is door justitie aangeklaagd voor poging tot doodslag.

Lees ook: Vader steekpartij Diamantstraat nog minstens drie maanden in gevangenis

advertentie
 
advertentie