Gepubliceerd op 26 Maart 2019 om 21.35 uur

Tempo wint beslissingswedstrijd en staat in finale play-offs

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het is gelukt, Tempo staat voor het eerst in de clubhistorie in de finale van de play-offs om promotie naar de Korfbal League.

Nadat Tempo anderhalve week geleden de thuiswedstrijd in de halve finales won van AW.DTV, gingen de Alphenaren afgelopen zaterdag in de return onderuit. En dus volgde dinsdagavond de beslissingswedstrijd in deze best-of-three-serie. Als kampioen van de Hoofdklasse A had Tempo het thuisvoordeel, dus het beslissende duel werd in Alphen aan den Rijn gespeeld.

In een stampvolle Limeshal, met ongeveer 1000 toeschouwers, begon Tempo voortvarend. Binnen mum van tijd stond het 6-1. Na een 16-12 ruststand liep Tempo na rust verder uit. De wedstrijd tegen AW.DTV werd met 23-12 gewonnen.

Finale Tempo tegen Groen-Geel

Komende zaterdag speelt Tempo de finale tegen Groen-Geel. De wedstrijd begint om 20.00 uur en wordt gespeeld in de PKC-hal in Papendrecht. De winnaar promoveert naar de Korfbal League, de verliezer krijgt een herkansing tegen KCC/SO Natural.

In een best-of-three-serie gaat de verliezer van de finale samen met de nummer voorlaatst uit de Korfbal League wie het laatst ticket voor de Korfbal League van volgend seizoen bemachtigd. Saillant detail, KCC is de club waar Tempo-coach Frits Wip volgend seizoen aan het roer staat.

Tempo en Groen-Geel speelden dit seizoen twee keer tegen elkaar. De thuiswedstrijd in de competitie won Tempo, uit speelde Tempo gelijk. Groen-Geel versloeg Wageningen in de kruisfinales over twee wedstrijden. De ploeg uit Wormer heeft drie dagen meer rust dan Tempo.

Doelpuntenmakers Tempo: Elma Schreuder (5x), Martin Steenbeek (4x), Tom Steenbeek (4x), Jelle Steenbeek (3x), Rosanne Wolvers (3x), Edwin van der Weijde (3x), Thomas van Haastrecht.

Hieronder kun je de samenvatting van de beslissingswedstrijd Tempo - AW.DTV bekijken, evenals de interviews met Frits Wip, Elma Schreuder en Tom Steenbeek (allen Tempo).
advertentie
.
advertentie