Uitgaanstips van de week: verschillende muziekstijlen van Zomerspektakel tot fanfareorkest en Barok Consort

Foto: John van der Tol

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Dit weekend staan er verschillende evenementen op het programma in de gemeente Alphen aan den Rijn. Van het Zomerspektakel tot een fanfareorkest en het Alphens Barok Consort. Kristien van den Oever van cultuurplatform Khabbaz vertelt iedere woensdag in De Ochtendshow wat er tijdens het weekend te doen is in de gemeente.

Tijdens het Zomerspektakel aan de Zegerplas kunnen bezoekers van vrijdag- tot en met zondagavond genieten van een overvol programma. Op vrijdagavond zijn er optredens van Afrojack, Krezip en Numidia. Zaterdag treden Nederlandstalige bands op, maar ook bands uit de eigen regio, zoals The Naked Truth en de tributeband the Adele Project. Daarnaast kun je zondag ook genieten van jonge artiesten Sera en Flemming.

Ook is er tijdens de laatste dag van het Zomerspektakel een cultuurprogramma samengesteld met jonge Alphense talenten, zoals Sanny & Friends, PRHASE! en de jonge metalband Temporicide. In de middag zijn er verschillende workshops voor kinderen van musical en muziek tot dansen en theater. Gedurende het evenement draaien jonge Dj's van DJ School Alphen.

Andere stijl muziek

Komend weekend komen ook andere muzieksmaken aan bod. Zo is er zaterdagavond in Aarlanderveen een dubbelconcert van fanfareorkest DSS en Het Gelders Fanfare Orkest. DSS staat onder leiding van dirigent Danny Oosterman. Het orkest behoort tot de top van Nederland en heeft verschillende (inter)nationale titels op haar naam staan. Het concert heeft plaats in de Petrus & Pauluskerk van Aarlanderveen.

Op dezelfde avond is er ook een optreden van het Alphens Barok Consort met het Westeinde Baroque en onder leiding van dirigent Joost van Velzen. Het concert wordt gehouden in de Oudshoornse kerk van Alphen aan den Rijn.

Lees ook: Uitgaanstips van de week: twee festivals en cabarestafette